K: SSM

None


SSM (Detroit, MI, USA)

Izuzetno autentičan spoj psihodeličnog i progresivnog rocka uz dozu elektronike čini ovaj bend jednim od najneobičnijih na nezavisnoj rock sceni posljednjih nekoliko godina. Umjetnički pristup pisanju pjesama razlog je njihovom sve većem broju fanova izvan matičnog uskog kruga ljubitelja garažne glazbe. Zbog toga na njihovim koncertima postoji čitava lepeza raznih (sub)kultura i može se reći kako su SSM jedan od prvih rock bendova nakon Blues Explosion koji je na neki način uspio spojiti skoro nespojive žanrove i pristalice istih.

SSM su osnovani 2005. godine, nazvani prema početnim slovima prezimena svoja 3 člana. John Szymanski (klavijature) je ranije predvodio The Hentchmen (s kojima je jedno vrijeme nastupao i Jack White), Dave Shettler (bubnjevi) bio je u The Sights, a Marty Morris u Cyril Lords. Premda su sva trojica poznati po radu u garažnim bendovima, SSM jedva da imaju veze s garage glazbom. Glazbeni izričaj im je daleko kompleksniji i to je još jedan razlog zašto je ovaj relativno mladi bend uspio u par godina i sa samo 2 albuma zaintrigirati širu rock n roll javnost i dobiti samo pozitivne ocjene rock kritike.

Prije albuma prvijenca, nazvanog prema imenu benda (2006. - Alive Records), SSM su bili na zajedničkoj turneji s The Black Keys, nakon koje je uslijedila turneja s The Datsuns, te turneja s The Bell Rays. Početkom 2008. SSM objavljuju i drugi album «Break Your Arm For Evolution», ponovo za Alive Records, a producirao ga je njihov veliki fan iz The Black Keys, Dan Auerbach. Kao i prethodni, ovaj album dobiva samo hvalospjeve kritičara.

http://www.myspace.com/szymanskishettlermorris
http://www.alive-totalenergy.com/SSM.html

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 35 kn i mogu se kupiti u Dancing Bearu (Gundulićeva), Dirty Old Shopu (Tratinska), KSETu i na svim prodajnim mjestima Eventima (www.eventim.hr). Na dan koncerta u KSETu cijena ulaznice iznosit će 45 kn.

Klub se otvara u 20h, a početak koncerta je u 21:30.

koncert