μArs - festival drugačije glazbe i videa

None


http://www.kset.org/mars
http://www.kset.org/mars/index.php?id=bns

Belgrade noise society + Fjodor

Belgrade Noise Society

Belgrade Noise Society je otvoreni kolektiv iz Beograda, formiran 2005. godine od strane eksperimentalnog gitarista WoO-a, basista Miloša Pajagića i vizualnog umjetnika Izvanrednog Boba. Od početka, aktivnosti u okviru ovog kolektiva su bile podijeljene. WoO i Izvanredni Bob su počeli svoju suradnju na albumu Mobi Rock, koji će se pojaviti 2 godine kasnije za slovensku etiketu RX:TX. Album je dobio pozitivne kritike u raznim časopisima poput The Wire, Uni-jazz magazine, Blow Up i dr. Koristeći se svakodnevnim uređajima i predmetima kao sto su mobiteli, daljinski upravljaći, razni media-player-i, radio prijemnici, različita kompjuterska oprema i dr., WoO stvara analognu i organsku elektroniku bez upotrebe kompjutera, imajući kao jedini izvor zvukova električnu gitaru. Njihov prvi nastup na festivalu Dis-Patch 2005. godine okarakteriziran je kao jedan od zanimljivijih, predstavivši publici jednu novu tendenciju među mladim umjetnicima iz Beograda. Nakon ovog festivala, usljedili su mnogobrojni koncerti po Europi uključujući i Zagreb.

Vrata se otvaraju u 20:00, koncert počinje oko 21:30, a cijena ulaznice je 25kn!

http://www.belgradenoise.com


WoO izdaje drugi album 2008. godine pod nazivom Come Blue za nezavisnu američku etiketu A.Star Recordings. Na ovom albumu, WoO prilazi bliže ambijentalnoj muzici, stvarajući jedno kontinuirano putovanje kroz signale i frekvencije koje osciliraju zrakom, pri čemu dodaje blage ambijentalne zvuke gitare koji su rezultat čiste reakcije čovjeka na prezasićenost zraka različitim interferecama.

Ove godine, WoO pokreće izdavačku kuću pod nazivom Herbarium Records, koja ima za cilj objavljivanje radova domaćih umjetnika, uglavnom članova Belgrade Noise Society-ja.

Druga strana aktivnosti Belgrade Noise Society-ja koja je pokrenuta od samog početka je suradnja izmedju WoO-a i Miloša Pajagića. U roku od 2 godine, svirali su sa većim brojem različitih muzičara, u potrazi sa stalnom postavom. U Beogradu upoznaju Ivana Chkonjevitja (Ana Never) i Jamala Al Kiswanija (Belgrade Yard) sa kojima nastupaju kao Belgrade Noise Full Tilt Combo u Muzeju Primenjene Umetnosti u Beogradu. Ubrzo nakon toga, pridružuje im se bubnjar Dušan Damnjanović. Miloš, Dušan i WoO potom osnivaju Belgrade Noise Trio, koji nastupa na Ring Ring Festivalu u Beogradu. Nakon određenog perioda aktivnosti ove postave, pridružuju im se Ivan Chkonjevitj i Dusan Zica ( Shining-Shitbox,Temple Of Smoke ) pa kolektiv postaje kvintet čija se muzika kreće od ambijentalne muzike, preko space rocka i krautrocka, elektronike, jazza pa do mantricnog noise-a.

Sljedeće godine će se pojaviti album pod nazivom Social Toxic koji će ovaj kvintet snimiti i izdati za Herbarium Records.


Fjodor

Sastav Acoustic Beefsteak postojao je od 2005. godine u postavi Ivan Breuc(gitara), Ivan Aranđelović(synth), Aljoša Reljić (bubnjevi) i Mirko Golubić (bass). S space/noise sastavom Owie Pockshull iz Zagreba (danas improvizatorski noise kolektiv) odsvirali su par koncerata po Zagrebu, uključujući i prvu "Veče psihodeličnih namjera" u Močvari(Blamaž Electronique, Owie Pockshull i Acoustic Beefsteak). U ljeti 2007. godine pridružila im se violinistica Tena Novak iz istoimenog ambient/psychedelic sastava iz Zagreba. Fjodor svoj promo CD snima 2008. godine u Kramasonic studiju u suradnji s Hrvojem Nikšićem. U listopadu iste godine odsvirali su tour s mariborskim sastavom Coma Stereo po zemljama bivše Jugoslavije. Glazbu koju izvode možemo opisati kao psychedelic/progressive/space rock s mnoštvom improvizacije. Tokom 2009. godine bi im trebao izaći prvi album.

koncert