X-mas metal fest - Day Two

None


X-mas metal fest
Day Two


The Rite Of Retaliation su svima poznati death metal band iz Zagreba. Bend je sa radom zapoceo 2001. pod nazivom Retaliation da bi odlaskom nekih clanova promjenili ime u The Rite Of Retaliation. Sviraju brz i brutalan death metal u stilu Suffocationa, Malevolent Creationa, Morbid Angela. Ove godine snimili su promo uradak u studiju vokala Darka Etingera kojim se nadaju pridobiti paznju izdavackih kuca. Bend se tijekom godina provedenih na sceni ustolico kao sam predvodnik death metal scene u Hrvata tako da znate sto vas ocekuje od TRORovaca; brze, zesce i brutalnije!

http://www.myspace.com/theriteofretaliation

Po drugi put ove godine, samoprozvani hc groove sastav throattwister dolazi zagrijati hladnu zagrebaèku noæ.
Ovaj put pripomognut s novim materijalom i željom za svirkama, potrefilo se da baš 23.12. klub xet bude dio njihove "mini" turneje u 12.mjesecu koja obuhvaæa Rijeku, Sisak, Varaždin i Èakovec.

Moltencore su peteroèlani melodic death metal bend iz Kutine. Postoje od 2004. godine, a jak utjecaj na njihov zvuk imaju švedski death metal bendovi poput At The Gatesa, In Flamesa (starih), Arch Enemya, The Crowna, Dark Tranquillitya. Dosad imaju snimljen jedan demo, no trenutno je u pripremi full length album kojeg snimaju i produciraju u vlastitom studiju. Iza njih je 20ak koncerata sto po Hrvatskoj sto po Sloveniji, a najznacajniji nastup im je bio na ovogodisnjem Metal Campu.Ovo ce im biti premijerni nastup u Zagrebu.

http://www.myspace.com/moltencorekutina
http://www.moltencore-kutina.com

Drama

Nakon kraæe pauze, ovaj sastav koji uspješno pomiruje masivne rifove sa upeèatljivim melodijama i pravom doom atmosferom, se vraæa na pozornice svog rodnog grada i u ovo hladno, tamno i èudno doba godine, vam želi pružiti uteg koji æe vas spustiti još dublje u bezliènu hladnoèu i ruku koja æe vam pokazati gdje je nestala toplina Sunca.

www.myspace.com/dramadoom

Vrata se otvaraju u 20h.

Ulaznica za jedan dan 20 kn.
Festivalska ulaznica 30 kn.

koncert