K: Toner Low +| Stonebride

None

TONER LOW (NL)
STONEBRIDE (HR)

Nizozemski stoner-doom band Toner Low, koji po prvi puta dolazi u Zagreb, predstavit će zagrebačkoj publici svoj novi album - 'Entitled II'. Psihodelični doom protkan teškim i sporim rifovima gitara dubokog štima i razarajućim bubnjarskim ritmovima inspiriran je bendovima poput Sleep, Electric Wizard, High on Fire, Acid King. Na svojim koncertima bend koristi psihodelične vizuale koji publiku bacaju u hipnotički trans. Koncert će otvorit dobro nam poznati Zagrebački sludge/blues četverac Stonebride. KSET-om će se zaoriti Rock u obredu prizivanja Svetog Dima!

Od 20h.
Upad na ulazu 25 kn


*******

TONER LOW

Psihodelični stoner-doom band Toner Low osnovan je 1998. godine u Leidenu u Nizozemskoj. Tijekom godina izdaju nekoliko demo snimki i pjesama na kompilacijskim CD-ovima. Svoj prvi album izdaju na CD-u u siječnju 2006. za nizozemski heavy rock label Freebird Records. Zbog velike potražnje krajem iste godine izdaju i dupli LP. Poslije prvog albuma unutar benda je došlo do promjena - novi basist donosi dosta promjena na glazbu i sami zvuk benda. Pjesme su im sada duže a zvuk je teži nego ikada. U prosincu ove godine izaći će njihov novi album imena 'Entitled II' koji promoviraju na turneji koje je dio i koncert u KSET-u. Na ovoj turneji djeliti će bine s bendovina poput Colour Haze, Hevy Lord, Suma, Black Tarantula, Zed i drugi.

www.myspace.com/tonerlowstonerdoom
www.roadkillrekordz.nl/tonerlow


STONEBRIDE

Zagrebački četverac Stonebride svoju muzičku filozofiju temelje na bluesu raspoloženju. Kombinirajući blues i psihodeliju sa svojim glasnim gitarskim zvukom i čvrstom ritam sekcijom stvaraju stoner/sludge zid buke u kojoj vokal svojim melodičnim pjevanjem otvara nove dimenzije. Stonebride postoje od zime 2005. a nedugo zatim snimili su svoj prvi EP nakon kojeg su slijedile turneje širom Europe. Tijekom 2007. odsvirali su nekoliko kraćih turneja a sredinom godine snimili su i svoj prvi album imena 'Inner Seasons' koji je objavljen na berlinskoj etiketi Setalight Records. Početkom 2009. izlazi i LP istoga albuma.

www.myspace.com/stonebride

koncert