K: SUMA + BIRUSHANAH

None

SUMA (Švedska)
BIRUSHANAH (Osaka)

Rock događaj sezone u Zagrebu!
Po tko zna koji put u goste nam dolaze švedski teškaši Suma kojima je Hrvatska poput druge domovine. Njihovi koncerti su festival buke, super-teškog dooma i hipnotičnih vokala - što zagrebačka publika zna cijeniti. Prije godinu dana izdali su svoj drugi album 'Let the Churches Burn', produciran od strane legendarnog Billyja Andersona koji će uskoro doživjeti reizdanje u vinilnom obliku u Japanu i SAD-u. Tijekom zadnjih godinu dana momci su bili aktivni i izdali nekoliko vinilnih single izdanja, uključujući i split izdanje s Unearthly Trance. Ovaj put momci dovode i svoje japanske prijatelje Birushanah iz Osake koji su povezani s legendarnim japanskim bendom Corrupted.

Od 20h.
Ulaznice po 35 kuna mogu se kupiti u KSETu i Dirty Old Shopu, te na dan koncerta po 45 kuna na ulazu u klub.


***
SUMA
(Malmö, SWE)

Suma svira psihodelični noise doom inspiriran bendovima poput Melvins, Jesus Lizard, Unsane kao i općenito noise rock scenom ranih devedestih. Godine 2003. izdaju bezimeni album za Speakerphone Recordings koji koncertno promoviraju frekventnim turnejama. Drugi studijski album 'Let the Churches Burn' producira Billy Anderson i album izlazi 2007. godine također na Speakerphone Recordings, ali samo u CD obliku. Ove godine bi svijetlo dana trebalo ugledati i vinilno izdanje albuma - u Japanu je izdavač SMD Records, a u SAD-u Ravens Eye Records. Sumu ne zanima tradicionalna proizvodnja riffova, ideja je da umjesto toga ekstraktiraju što je moguće više buke iz svojih pojačala. Muzika im se bazira na gitari, basu, bubnjevima, vokalu, sampleovima i buci koja razvija zid zvuka vrlo visoke decibelaže. Na svojim turnejama Suma je svirala s bendovima poput Electric Wizard, Entombed, Sunn 0))), Disfear, Asva, Unsane, Unearthly Trance...

http://myspace.com/sumanoise

[img">http://img338.imageshack.us/img338/6343/sumaly6.jpg[/img">



BIRUSHANAH
(Osaka, JPN)

Birushanah dolazi iz Osake iz Japana. Bend su osnovali basist Sougyo i bubnjar John 2002. godine. Prvi album 'Akai Yami' su izdali na SMD Records etiketi. Izdaju za eminentne svjetske lejblove poput spomenutih SMD Records iz Japana, Missing Link Records iz Australije i Level Plane Records iz SAD-a. Za bend je specifično što koriste metalne perkusije zajedno s tradicionalnim japanskim pristupom kao što su to radili i njihovi zemljaci (s kojima dijele i neke bivše članove), legendarni Corrupted.

[img">http://img338.imageshack.us/img338/7799/birushanahpc4.jpg[/img">

http://myspace.com/birushanah

koncert