bassinvaders! pres. PHACE

None

bassinvaders! present PHACE (Subtitles / Virus / Renegade Hardware, DE)


Početak listopada tradicionalno je vrijeme dokolice i razonode za zagrebačku klupsku publiku. Ispitni rokovi tek su završili i ozbiljnih obaveza nema na vidiku; baterije su još uvijek pune, a grla su suha i traže prijeko potrebnu okrepu pa se svakoj normalnoj osobi raspojasano tulumarenje nameće kao logičan izbor. S druge strane mi promotori, znajući da u tako zdravoj i poticajnoj društvenoj klimi teško možemo promašiti, dolazimo na svoje pa hrpimice dovodimo skupe i razvikane goste te se, opijeni silnim mogućnostima, prepuštamo raznim ludorijama, pa čak i pokojem riziku. Jer, koliko god bilo rizično, koliko god se time lišili šansi za inače siguran profit, industrijski senzibilitet i teutonska snaga i prodornost predvodnika hard drum&bass scene, ujedno i naših prvih jesenjih gostiju, jednostavno nalažu da ih se konzumira u mračnom i monolitnom, ali i intimnom prostoru bivše kotlovnice, odnosno kultnog zagrebačkog kluba KSET.

Premda poznavatelji ovaj hamburški dvojac najčešće karakteriziraju kao vođe novog vala neurofunka, sami Phace taj izraz smatraju zastarjelim, a svoju glazbu nazivaju evolucijom mračnog i tvrdog zvuka kasnih '90-ih pa se s pravom mogu smatrati nasljednicima Ed Rusha & Opticala, Konflicta, Matrixa i Teebeeja. Suvremene paralele najlakše je naći u nizozemskom trojcu Noisia, s kojima, osim porijekla, dijele i osnovne stilske odrednice te pokoje izdanje (spomenimo samo klasik Cannonball), ali i doista zavidne studijske vještine. No, dok nizozemske zvijezde pokazuju sve manje interesa za drum&bass, a sve više koketiraju s mainstreamom, Phace napuštaju Noisijinu "proračunatu prljavštinu" i razvijaju vlastiti, originalan stil na razmeđu neurofunka, techstepa, pa čak i industriala. Kako ih krasi poslovična njemačka marljivost, produkcija im je klinički čista i precizna, a marketing besprijekoran, pa dok s lakoćom izdaju za gigante kao što su Subtitles, Virus i Renegade Hardware, zajedno s Misanthropom osnivaju vlastitu kuću Neosignal čije se brojno sljedbeništvo može nazvati samo fanatičnim, premda se prvo izdanje tek treba plasirati u dućane. Dodamo li tome da album-prvijenac Psycho ne samo da postaje jednim od najprodavanijih izdanja 2007. godine, već ga je i komercijalni Mixmag proglasio albumom mjeseca, jasno je da su Phace jedno od najzanimljivijih imena koje (ne samo) polomljena glazba trenutno može ponuditi.

Stoga, ako vas zanima kako će drum&bass zvučati u godinama koje dolaze, ako želite čuti industrijski perfekcionizam primijenjen na glazbu ili ako jednostavno uživate plesati stiješnjeni znojnim tijelima u divljem pokretu, tada vas pozivamo da nam se 04.10. pridružite u zagrebačkom KSET-u. Dođite.


Napomena:

S obzirom na velik interes i ograničen kapacitet kluba, molimo vas da svoje mjesto u KSET-u osigurate kupnjom karte u pretprodaji. Određena količina karata moći će se kupiti na ulazu u klub tijekom održavanja eventa, no na žalost ne možemo jamčiti siguran upad svakom zainteresiranom posjetitelju. Hvala na razumijevanju.


Početak u 22.00.
Upad:: 40 kn pretprodaja, 50 kn na vratima

Pretprodaja: KSET, Unska 3 / Kingston, Radiceva 3 / Mama, Preradoviceva 18


Web info:
http://www.myspace.com/phacepunks
http://www.phace.eu
http://www.bass-invaders.com

plesaonica