K: Afion

None

Nakon kraće turneje po Francuskoj, sudjelovanja na festivalima na Sheitlandu i Švedskoj te južnim krajevima Hrvatske, AFION će održati koncert u zagrebačkom klubu KSET, u srijedu, 24. rujna 2008. godine, s početkom u 21:00..
Iako se čini da je Afion nestao bez traga i glasa, oni i dalje marljivo rade. Tako je udarljkaš Nenad Kovačić, dobitnik prošlogodišnje nagrade Status za najboljeg instrumentalistu u kategoriji Etno glazba, usavršavao svoje umijeće djembea mjesec kod majstora Mamadiya Keite u Gvineji, gitarist Danijel Maoduš je s Dunjom Knebl radio aranžmane za njezin album Kite i kitice koji je dobitnik ovogodišnjeg Porina u kategoriji Najbolji etno album.
Zagrebačka publika će imati priliku upoznati mladog etno-glazbenika koji gostuje na novom albumu Afiona. Aleksandar Jovevski, virtuoz na kavalu i gajdama, novi je član ove akustične glazbene skupine.
Ove godine Afion je dobio vrlo pohvalnu recenziju za svoj prvi album u najvažnijem world music časopisu fRoots. Naime, urednik Ian Andersen, čovjek koji stvorio izraz World Music prije 21 godinu, izrazito pohvalno se očitovao o Afionovom debut albumu Afion. Proglašeni su velikim osvježenjem, a vokalistica Lidija Dokuzović dobila je epitet jedne od vodećih vokalistica hrvatske etno scene.
Na koncert u KSETU predstaviti će publici nekoliko pjesama sa novog albuma čiji se izlazak očekuje ubrzo.
www.afion.net
www.myspace.com/afion


Početak u 21h.
Cijena ulaznice: 35,00kn u pretprodaji 45,00kn na dan koncerta
(Prodaja ulaznica: Blagajna Kseta, Dirty Old Shop, Tratinska 33)

koncert