P: JabbaTon ft. SEX & CIRCUITRY live (UK)

None

JabbaTon ft. SEX & CIRCUITRY live (UK)
(ODISSI + JIM DAVIES /ex THE PRODIGY + PETE CROSSMAN)

www.jabba-crew.com
www.myspace.com/jabbaton


SEX & CIRCUITRY live (UK)
Yesh
Venom
Rea

VJ Khumche

Start: 22:00
Upad: 40kn prije ponoći / 55kn iza ponoći


Još se nije ni ohladio (naravno, po JabbaTon uspješan) obračun sa prošlogodišnjom sezonom, a već nam se pred vrata dovukla nova. I čini nam se još dostojnim protivnikom, jer je velika, bogata, slojevita, raznovrsna ali pomalo tajanstvena i prepuna iznenađenja. Novu sezonu odlučili smo pozdraviti iznimnom uvertirnom glazbenom poslasticom – bandom koji tvore uspješna breakbeat producentica, bivši gitarist THE PRODIGY i glavni i odgovorni producent Victory Pilla – SEX & CIRCUITRY!SEX & CIRCUITRY (UK)
Ideja o zajedničkoj suradnji rodila se krajem 2007. godine, dok su Jim Davies i Odissi tourali sa DJ Hyperom kao dio njegovog live banda. Nakon produktivnog perioda provedenog u studiju, najavili su skori izlazak albuma prvijenca. Prije nekoliko mjeseci započeli su s promocijom albuma, a u Hrvatskoj će ekskluzivno i premijerno održati live nastup na JabbaTonu!
Sex & Circuitry zvuče prljavo, nabijeno, rockastično, naelektrizirano i masivno. A kako i ne bi, kada spojite Jima Daviesa, najboljeg gitaristu plesne glazbe, bivšeg gitaristu kultnih The Prodigy, čovjeka zaslužnog za mračne i oštre gitarske rifove, zajedno sa eklektično vrućim punk vokalom ženske breakbeat zvijezde Odissi koju ste već imali priliku slušati na JabbaTonu uz DJ Questa. Ovaj odličan duo podebljao je Pete Crossman, producent zaslužan za zvuk drugog Jim Daviesovog banda (Victory Pill) koji zvuči kao bitka Nine Inch Nailsa, Killing Jokea i Helmeta.
www.myspace.com/sexandcircuitry


Odissi (Cyberfunk / Botchit & Scarper / Lot 49)
Posjedovajući istovremeno i producentske i DJing vještine, Odissi je jedna od rijetkih žena koje su s lakoćom uspjele razbiti stereotipe na elektronskoj sceni kojom dominiraju muškarci. Naoružana neobičnom opsesijom tehničkim aspektom stvaranja glazbe, nekonvencionalnim ali odlično prihvaćenim produkcijskim stilom te specifičnim punk vokalom, Odissi je otrgnula dobar dio kolača izdavši na najprestižnijim breakbeat / dance labelima (Cyberfunk, Botchit & Scarper, Lot49, Hardcore Beats, Mechanoise…). Karijeru je započela već sa 16 godina, fejkajući osobnu iskaznicu kako bi mogla nastupati kao drum’n’bass & breakbeat DJ diljem američkih klubova. Nakon prvih izdanja na Cyberfunk Rec. i gomile gigova u Europi, Odissi seli u Veliku Britaniju, mijenja slušalice za laptop, midi kontroler i mikrofon i započinje sa live performansima.
www.myspace.com/odissi


Jim Davies ( ex THE PRODIGY / ex Pitchshifter / Victory Pill / Hyper live)
Bivši gitarist The Prodigyja i Pitchshiftera, gitarist i tvorac Victory Pilla, ‘struja’ Sex & Circuitryja i generalno jedan od najboljih gitarista plesne glazbene scene danas. Prvi probitak na sceni osigurao mu je 1995. upravo The Prodigy, koji ga je samo 2 tjedna nakon što je Liam dobio Jimovu demo snimku njegove svirke preko ‘Jilted Generation’ albuma pozvao da im se pridruži na turneji. S Prodigyjem je odradio cijelu ‘Jilted Generation’ turneju i snimio 3 stvari za slijedeći album ‘Fat of the Land’ (‘Firestarter’, ‘Breathe’ i ‘Fuel My Fire’). 1996. Jim se pridružio bandu Pitchshifter, s kojim je svirao sve do 2002. Još malo giganja sa Prodigyjem, još puno raznih glazbenih suradnji i vlastite produkcije i Jim je napokon osnovao svoj vlastiti band – Victory Pill, koji je prošle godine izdao svoj prvi (vrlo hvaljen) album, a već radi na slijedećem.
www.myspace.com/jimdaviesmusic
www.myspace.com/victorypill
www.myspace.com/hyperuk

plesaonica