DEMOnstrator: Tarsier Quartet + The Sfinkters

None

KSET Vam u novom DEMOnstratoru predstavlja nešto sasvim posebno: jazz/funky

The Sfinkters (Krk)
Tarsier Quartet (Zg)


The Sfinkters su mladi krčki bend koji u ovakvom sastavu postoji još od 2006. godine. U skoro dvije godine postojanja, odsvirali su čak 20-ak jako energičnih nastupa. Autorska glazba koja ih je proslavila, te radi koje ih i KSET dovodi, kombinacija je raznih stilova poput funka, punka i rocka (utjecaji od Frank Zappe, preko Mars Volte, do Ramonesa!). Tokom ljeta 2007. godine snimili su prvi demo koji sadrzi šest pjesama od kojih su dvije obrade, te ubrzano i predano rade na novim autorskim stvarima.

MySpace

Nakon neuspjelog pokušaja formiranja seksteta, bend pocinje raditi i glazbeno se razvijati kao trio. Nedugo nakon toga, pukom slučajnošću upoznaju basista koji ih je u potpunosti zadivio svojim umjećem sviranja, te tako netom spomenuti trio postaje kvartet. Naletom inspiracije, bend dobiva i ime: Tarsier Quartet. Vec tokom prve probe, zapocinju sa autorskim stvarima, što je dovelo do snimanja demo albuma Silky Smackdown pocetkom ljeta 2007. godine. Kako su raznoliki po geografskom podrijetlu članova, tako i po glazbenim utjecajima, pa se njihova glazba uglavnom kreće između jazza i rocka, sa velikim utjecajem bluesa, funka, pa čak i post-rocka.

MySpace

Kako zvuce bendovi, a vjerujte nam da su zanimljivi, možete poslušati 23. 06. u KSET-u. Vrata kluba se otvaraju u 20.00h, a upad je 10 kn.

koncert