TOBOGAN (Zg)

None


Rollercoaster&KSET predstavljaju:
-:VečerLiveElektronike:-


Nastupaju:
Tobogan (live!)
_drum'n'bass/jungle/breakbeat_


Specijalni gost:
Nenad (Antenat,Afion)

DJaju:
Chatko (BassInvaders),
Phillipe (Confusion)


Tobogan je grupa koja, koristeći žive instrumente, svira elektronsku plesnu glazbu uživo, a sama riječ 'tobogan' najbolje dočarava malu glazbenu avanturu koja se odvija tokom nastupa. On je u potpunosti izveden uživo, na bubnjevima, gitarama, sintevima, efektima i raznoj drugoj opremi, uz puno interakcije ton-majstora i samog benda.
Kompozicije su gotovo potpuno improvizirane, a baziraju se oko pulsirajućih ritmova i tekstura moderne elektronske plesne glazbe kao što su drum'n'bass, jungle, breakbeat, dub, ... Svaki je nastup drugačiji i iznimno interaktivan jer se glazba stvara na mjestu događaja, a povrh svega, tu su i vokalni/instrumentalni gosti iznenađenja, koji će dodatno začiniti atmosferu i osigurati nezaboravnu vožnju.

Ideja iza ovog projekta je činjenica da glazba kao umjetnost ima vrlo važnu društvenu funkciju; ples, zabava, ritual... Početkom 20. stoljeća vrhunac takve glazbe dostigli su swing i jazz, a kasnije rock, funk i reggae, dok je danas tu ulogu preuzela upravo producirana elektronska glazba. Iz tog razloga glazbenici u ovom projektu koriste svoje instrumente kroz medij moderne elektronike, kako bi istražili nova područja u živom izvođenju urbane klupske glazbe. Kao što je egendarni jazz bubnjar Art Blakey jednom rekao: 'Glazba bi publiku trebala odvući od svakodnevice, isprati prašinu koja se skupila... ', i to je definitivno ono što Tobogan u svom postojanju ima kao glavni cilj i smisao.

Neka vožnja započne!

Tobogan su:
Janko Novoselić-bubnjevi
Goran Delač-bas
Elvis Penava-gitara
Hrvoje Nikšić-modular
Damir Babojelić-sound

myspace.com/toboganspace

Klub se otvara u 22 h, a karte će biti moguće kupiti na ulazu u klub po cijeni od 30 kn.

koncert