K: Jazz Pistols

None

Jazz Pistols (Ger)

Raznolikost i kvaliteta.
Iako je to dovoljno reći o Jazz Pistolsima, jako je bitna činjenica da su praktički stvorili i proslavili novi stil u jazzu, nazvan Energy Jazz. Nakon dvanaest godina zajedničkog nastupanja, još uvijek su u stanju svojom svirkom iznenaditi ne samo publiku, nego i same sebe. Koncipirani kao tročlani bend, proizvode nevjerovatnu raznolikost zvukova, koje lako izvode u svojim live nastupima bez dodatnih pomagala.
Rijetko bend, koji stvara glazbu za glazbenike, privlači i širu publiku, ali to je upravo ono što njima polazi za rukom. Dobar zvuk, zarazne melodije, kompleksne pjesme, te kultura pravih glazbenika je upravo ono što izdvaja Jazz Pistolse od ostatka.
Svi članovi benda su priznati glazbenici. Stefan Schäfer (gitara) vodi bend kao jedan od najboljih njemačkih gitarista. Christoph Victor Kaiser (bas gitara) čini konstantnu harmonijsku i ritamsku pozadinu benda, te je kao izvrstan tehničar, česti suradnik raznih stručnih časopisa. Thomas Lui Ludwig (bubnjevi), predavač na Pop Academy u Mannheimu, pripada samom vrhu njemačke bubnjarske elite.

„...like this you haven´t heard that kind of music for a long time. This trio with its energy and instrumental skills could be counted to the best what Jazz Rock and Fusion can offer to date in Europe....Jazz, played with the power of a rock band. A maximum of intensity.“ (Recording Magazin 01/07)

„Virtuoso music at high level and with entertainment factor.” (Gitarre&Bass)

„Thats how good fusion should sound!” (Bass Professor)


MySpace link
Website


Ulaz se otvara u 20:00h, a koncert počinje u 21:30h. Karte u pretprodaji 35 kn, a na ulazu 45 kn. Možete ih kupiti u KSET-u.

koncert