Jabbaton - JFB + MC Temper

None

JFB - UK DMC Champ. 2007/08 (BattleJam / UK)
MC Temper (Close 2 Death / GER)

Yesh&Venom
Kodin live
Koknee

Start: 22:00
Upad: 30kn do ponoći, 40kn iza

+ Free JabbaKija na ulazu!!

Malo po malo dogurali smo i do 20og izdanja JabbaTona. Kroz tih 20 večeri, ili bolje reći 20 noći, publici smo predstavili 40ak gostiju, od DJ-a, bendova i plesača do MC-a, beatboxera, pa i PJ-a (“palačinka jockey-a“). Kao što smo i do sada rado žanrovski “švrljali“, tako ćemo i nastaviti, naravno smisleno, jer vjerujemo da u raznovrsnosti leži zanimljivost, a svi oni koji su bili pa makar i na jednom JabbaTonu znaju da za nas monotonija nije opcija! Zato Vas pozivamo da nam se pridružite i ovaj put u KSET-u, da skupa s nama proslavite ovaj mali jubilej, i da s nama nazdravite uz pokoju čašicu naše rakije JabbaKije! Naravno ni dobre glazbe neće nedostajati, pa će nam se u proslavi pridružiti i dva odlična gosta:


*JFB - Turntablist / DJ / producent (BattleJam / UK)*

JFB trenutno nosi titulu britanskog DMC prvaka 2007/08., te petoplasiranog na svjetskom DMC finalu. DJ-anjem i scratchem počeo se baviti 1996. na lokalnoj piratskoj radio stanici puštajući drum'n'bass. Svoj stil je nastavio razvijati kroz hip-hop ali i nastupajući uz vrhunske jazz glazbenike, te je tako kroz improvitzaciju usavršavao scratch tehnike. 2003. bila je za njega prekretnica. Te godine izdaje za One Eye, Cookshop te poznati Hospital Records, ali i pobjeđuje na Vestax natjecanju u Londonu. Nakon toga počinje dobivati bukinge širom europe. 2004. upoznaje Deekline-a, Wizard-a, Donnu Dee te Ills-a, koji u svojoj produkciji koriste njegove scratcheve. Istovremeno nastupa uz Ed Sola, te scratcha za umjetnike poput: Evil Nine,Tc Islam, Brockie, PressureDrop itd. 2005. s tada još nepoznatim beatboxerom Beardymanom (sada već dvostrukim britanskim beatbox prvakom), započinje večer imena BattleJam, na kojoj uživo prikazuju svu moć novih tehnologija, uz kombinaciju beatboxa, scratcha i beatjuggla, pomičući granice elektronskog live nastupa. Ovisno o prilici, u njegovom setu može se čuti Drum'n'bass, Hip-hop, Breakbeat, Dub, Jazz, Funk...
www.myspace.com/jfbdj


*MC Temper (Close To Death / GER)*

Dolazi iz Bremena i jedan je od najboljih njemačkih drum’n’bass MC-a koji se dokazao i na internacionalnoj sceni. Osim što je rezident nekoliko njemačkih klupskih večeri u Bremenu, Hamburgu i Essenu, djelom je i legendarnih “Kings of The Jungle“ te “One Nation Germany“ party serijala. Njegov jedinstven i karizmatičan glas zakačit će svakoga tko ga pa makar i slučajno u prolazu čuje na djelu. Talent je predočio publici i na nekim “high-class“ eventovima kao što su “Nature One festival“, “Metalheadz 10th Anniversary Tour” 2004. u Bernu, “Streetparade” u Zurichu… U proteklih pet godina nastupao je uz imena poput Pendulum, Andy C, Aphrodite, Altern8, Bad Company, Black Sun Empire, Goldie, High Contrast, Noisia, Nicky Blackmarket, Brockie, Subfocus, MC Dynamite, te mnogim drugima.. Iza sebe ima brojna izdanja kroz koja se vidi njegova raznovrsnost jer se nije ograničio samo na drum’n’bass, nego se okušao i u hip-hop-u, electru, breakbeatu itd. Trenutno je na velikoj svjetskoj turneji imena “Catch Them if You Can“, tokom koje će nastupati širom Europe, Amerike i Azije.
www.myspace.com/mctemper

plesaonica