deMode + Toxic Avenger (F)

None

Melvin je bio čistač u toplicama u Tromavillu no nakon jedne zle šale bio je izložen toksičnom otpadu. Melvin tada postaje osvetnik Toxic Avenger. On nije običan superjunak poput Betmena ili Supermena. Ružan je a i jedine vještine su mu njegova nadljudska snaga i njegovo dobro srce. Bez obzira na neugodan izgled on uvijek pokupi dobre komade.
Toxie trenutno živi u Parizu i bavi se glazbom. Prije mnogo godina osnovao je svoj prvi punk bend, nakon toga svirao je u hc metal bendu, no tek kad je dobio svoj prvi sampler stvorio je svoj toksičan zvuk. Taj zvuk je ponekad mračan a ponekad zabavan electro razbijenog ritma i s pamtljivim melodijama. Najveći uzori su mu Smithsi, Booba, Weezer, Velvet Underground, Vitalic, Blackstrobe i Ellen Alien, no on svoju glazbu ne shvaća ozbiljno i kaže da pokušava proizvesti instantne, ljetne hitove.
Ovosezonski hit 'Superheroes' napravio je zapravo prije osam godina no takav distorzirani electro zvuk bio je 'premoderan' etiketama koje su ga odbile. Franki Chan, jedan od najpopularnijih indie dj-eva iz Los Angelesa i vlasnik izdavačke kuće IHeartComix, primjetio je Toxic Avengera nakon što je ovaj napravio remix pjesme 'Too Young' (The Secret Handshake) te ga je pozvao da izdaje za njegovu etiketu. 'Superheroes 2007', koji je izašao kao EP u rujnu, jedna je od najboljih plesnih stvari 2007. godine. Taj EP zapazio je čak i 'Rolling Stone' a Bloody Beetroots remix ove stvari nalazi se na soundtracku za novi 'Need For Speed' (uz Bloc Party, CSS, TV On The Radio, Datarock...).
Toxie voli i remixirati, čak i kada ga to nitko ne traži pa već ima poveći popis službenih(Tommie Sunshine, Le Castle Vania, Sexual Earthquake in Kobe, Malente) i neslužbenih(Blur, Roger Sanchez, Prodigy, Beastie Boys) remixeva.
Iza njega je velika turneja po SAD-u, a do sada je djelio pozornicu s izvođačima poput MSTRKRFT, Justice, Spank Rock, Bloc Party, Simian Mobile Disco, Peaches, The Juan Maclean, Interpol...
Uz Toxic Avengera tu će biti i deModeovci koji će dati sve od sebe da još više oplemene ovu, sigurno, nezaboravnu noć.

Karte u pretprodaji u Ksetu i net.kulturnom klubu MaMa (Preradovićeva 18)

od 22:00 do 03:00
Cijena: 30 kn u pretprodaji, 40kn na ulazu

plesaonica