K: μArs festival - Felix Kubin + Die Fluchteln

None

Felix Kubin (D)
Die Fuchteln (Ai)
VJ Liik (Zg)


Nakon točno tri godine i tri dana Felix Kubin nam se ponovno vraća u KSET, a oni koji su prisustvovali zadnjem nastupu put su se već uvjerili da je riječ o genijalcu koji od svoje jedanaeste godine razvija osebujan izraz čitavo vrijeme inzistirajući na upotrebi instrumentarija kojime je svoj glazbeni put i započeo. Time je postao jedan od rijetkih elektronskih glazbenika koji si nije odlučio olakšati život korištenjem laptopa, već i uživo i na pločama svira gomilu sada vec arhaičnih synthova i ritam mašina, ali pri tom ne bježi ni od blagodati moderne tehnologije, tako da bitnu ulogu u njegovom stvaralaštvu igra i popularni gameboy. Upravo stoga, ali i zbog njegova vizualnog identiteta, logična je njegova česta usporedba s grupom Kraftwerk, no glazba koju stvara u konačnici bježi od bilo kakvih poređenja i tek ga se na trenutke može povezati s duhovnim srodnicima Dat Politics i Mouse On Mars.

“Part of the charm of “Matki Wandalki” is that it exists so completely in a world of its own that it's beside the point to draw comparisons to contemporary scenes. Kubin is one of the few true originals in music, electronica or otherwise, and he's at his best here.”
- www.pitchformedia.com

“Refreshingly perverse.” - The Wire

“Hamburg's purveyor of dadatronic experimentalist pop music” - CBC / Brave New Wave

http://www.felixkubin.com
http://www.myspace.com/httpwwwmyspacecomkubin

Projekt Die Fuchteln glazbena je kolaboracija dviju bečanki, Mine Halb i Sarah Steak, neobična i uvijek varijabilna eksperimentalna elektronika koju nije moguće utrpati u standardne glazbene kategorije i okvire. Uzmimo samo u obzir da pri izboru instrumenata na nastupima ove dvije simpatične čudakinje nisu pretjerano ekskluzivne, pa tako oni sežu od teremina i antiknih radija do samoizrađenih circuit-bent instrumenata kontroliranih svjetlom i samplera te, naravno, njihovih glasova.
Prije koncerta će glazbenice održati kratku pokaznu radionicu rada na thereminu i njihovim drugim instrumentima (iskreno, ni mi ne znamo sto sve donose :o), pa ako vas je ikad zanimalo kako zvuci pljeskanje jednom rukom, navratite. „Heavy fuchteling“

http://www.myspace.com/diefuchteln

Ulaznice će po pretprodajnoj cijeni od 35kn biti moguće kupiti u KSETu, dok će na dan koncerta koštati 45kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje poslije 21 sat.

koncert