Z: PICIGINIJADA: KOPITO + LOS NIPPLES (SLO) + JUSTIN'S JOHNSON + NAN DESKA?!

None

PICIGINIJADA

TURNIR U PICIGINU + KONCERT: KOPITO, LOS NIPPLES, JUSTIN'S JOHNSON, NAN DESKA?!

KSET, 30.6.2007.


Piciginijada je događaj kojim će ove godine zagrebački klub KSET zatvoriti svoju koncertnu sezonu. Picigin je začet u Splitu, i smatra ga se "najsplitskijim" sportom. Kultno igralište za picigin jesu Bačvice, splitska pješčana plaža. Odatle se, zacijelo zbog svoje atraktivnosti, proširio po čitavoj hrvatskoj obali te se razvio u specifične lokalne stilove i varijacije.

Oko 16:00h poslijepodne u subotu, 30.6. u dvorištu KSET-a će se na umjetnom terenu odigrati turnir u piciginu. Picigin, veseli morski sport, na ovom će se događaju po prvi put igrati u Zagrebu. Ovim putem pozvamo sve ekipe da sudjeluju na turniru. Stručni žiri KSET-a odabrat će najspretnije i najatraktivnije ekipe i podieliti im prikladne nagrade. Ekipe se sastoje od tri člana, a prijave se primaju na šanku kluba KSET svakim radnim danom 9-15h. Cijena prijave po ekipi je 75 kn. Uz veselu glazbu resident D.J.-eva gledatelji će imati priliku uživati u akrobacijama natjecatelja.

Po završetku turnira, oko 21h navečer, slijedi veliki koncert za zatvaranje koncertne sezone kluba KSET. Nastupaju Kopito, Justin's Johnson iz Splita, Nan deSKA?! iz Zagreba i Los Nipples iz Celja u Sloveniji. Večer će biti prožeta veselim ritmovima i melodijama, od laganih reggae balada do žestokih ska-punk dionica.

Kopito je bend s otočkog arhipelaga oko Splita uvijek uspjevaju rasplesati prepun klub i stvoriti ljetnu atmosferu, te raspjevati sva prisutna grla. Nakon njihovog uspješnog prvijenca "Riba" s kojeg su izišla već tri singla: "Kafeton, fumon", "Riba" i "Volcer" službeno je potvrđeno ono što smo oduvijek znali, da je ovaj bend fantastičan i da obećaje izvrstan doživljaj u dalmatinskom štihu.

Los Nipples su mladi slovenski sastav koji svira ska-punk-rock s primjesama dixielanda. Ovu večer imat će priliku po prvi put predstaviti se zagrebačkoj publici. U klubu KSET ova šestorka izvodit će pjesme sa svog prvog CD-a koji se trenutno snima. Hrvatskoj publici već su se predstavili na festivalu IstriaInReggae, gdje su dijelili pozornicu s nekim poznatijim imenima ska scene. Više o bendu na
www.losnipples.com

Justin's Johnson su ska-punk bend koji se već imao priliku predstaviti publici KSET-a svojim nastupom u KSET-u prije tri godine, kao i svojim nastupom na otvaranju Zadarskog Kulturnog Foruma 2006. lani u Zadru. Ovaj splitski kolektiv već je odsvirao pozamašan broj koncerata po Hrvatskoj, kao i Italiji, Bosni i Sloveniji. Na pozornici momci pršte energijom, te jednostavno nagovješćuju vruću atmosferu. Više o bendu na www.myspace.com/justinsjohnson

Nan deSKA?! je ska-reggae bend koji se već mogao vidjeti više puta po raznim zagrebačkim klubovima. Bend svira nekakvu mješavinu ska reggae glazbe, iako tu danas ima i swinga, funka, rocka... Među njihovim uspjesima trebalo bi istaknuti pobjedu na Talent Festivalu na Velesajmu glazbe 2006. godine. Ovih dana trebala bi im izaći i pjesma na kompilaciji Croatia Recordsa pod naslovom "Talenti". Bend redovito uspijeva rasplesati i raspjevati publiku, kako duhovitim tekstovima, tako i zaraznim melodijama koje jednostavno ostaju zvoniti u ušima još dugo nakon svirke. Više o bendu na www.nan-deska.tk .

Ulaznice po cijeni od 45 kn u pretprodaji mogu se nabaviti na šanku KSET-a svakim radnim danom od 9-15 h ili na večernjem programu, dok će na ulazu koštati 55 kn. Ulaz se otvara već u 15 h, turnir u piciginu počinje u 16 h, dok će večernji koncert početi u 21 h.

plesaonica