JABBATON

None

NO LAY (No Lay’s World/Astab Inc. - London, UK)
DARK ART MAGIC (Luton, UK)
Yesh
Koknee
Nesho
VJ Somatik


Start: 22:00
Upad: 35kn

Ovaj puta se ponovno transformiramo u grime izdanje, i dovodimo svestranu "femcee" No Lay, koja se trenutno nalazi u samom vrhu ženskih (i ne samo ženskih) MC-a u grimeu i UK hip-hopu, no okušala se i u drum'n bass vodama. Uz nju cemo predstaviti i mladog lutonskog MC-a, Dark Art Magic-a.

Osim toga predstavit ćemo i novitet Jabba Crew-a, naše vlastito (100% domaće) brand piće imena “Jabbakija Otrovka”. Prvih 200 posjetitelja moći će je i degustirati na ulazu, potpuno jabba!, dok će prvih 50 uz Jabbakiju dobiti i Jabba badge!

• Let yourself be the Original Jabban! •

No Lay nam dolazi iz zapadnog Londona i sa svojih 21 godinu jedna je od najznačajnijih artista koji su u zadnje vrijeme ponikli na britanskoj underground sceni. Pjevati, rapati i pisati stihove počela je već sa 7 godina, a već sa 12 je uhvatila mikrofon u ruke na lokalnim londonskim kućnim partyima. S vremenom je definirala svoj stil pod utjecajem hip-hopa, garagea i drum’n bassa. Trenutno se nalazi u samom vrhu UK hip-hop i grime scene te uz Lady Sovereign i Lady Fury čini top trojku predstavnica toga žanra. Prvi značajniji iskorak prema vrhu desio se 2004., pojavljivanjem njene pjesme “Unorthadox Daughter” na najpoznatijoj grime kompilaciji Run the Road na kojoj su se našla sva bitnija imena sa scene, a svoju prisutnost na istoj potvrdila je i 2005. na Run the Road 2 s pjesmom “Unorthadox Chick”. Kao što i sama imena pjesama to potvrđuju, ona svoj stil naziva neobičnim, drugačijim (“unorthodox”), koji je očito vrlo uspješan jer brzinom svjetlosti osvaja scenu. Iako je najprepoznatljivija po grimeu i hip-hopu okušala se i u drum’n bassu te sudjelovala na pjesmi “Angel’s & Fly” globalno poznatog drum’n bass producenta High Contrast (Hospital Rec.). Trenutno intenzivno radi i na vlastitoj etiketi No Lay’sWorld /Astab Inc. Budući užasno rijetko imamo prilike vidjeti žene u ulozi MC-a, a pogotovo kada su u tome što rade jednako dobre, pa čak i bolje od podosta muških MC-a, ovaj show ne bi trebalo propustiti jer No Lay svojim smješkom i karizmom osvaja, a za mikrofonom doslovno "ubija".
www.myspace.com/mcnolay


Dark Art Magic je mladi, 18godišnji MC iz Lutona pred kojim je zasigurno svjetla budućnost. Pisanjem stihova te MC-ingom se bavi već 6 godina. Vrlo je svestran te se ne orijentira samo na jedan pravac nego se izražava kroz grime, garage te hip-hop. Njegov neupitan talent potvrđen je i gostovanjem u emisiji “100% Homegrown” na poznatom radiju BBC 1-Xtra kod jednog od značajnijih garage dj-a Ras Kwame-a, koji je njegov debitantski singl “Not Wifey” predstavio svojim slušateljima, a koji je kasnije bio i najviše downloadan singl sa website-a istog radija. Sigurni smo da je Dark Art Magic i više nego prava osoba za uvod u ono što ćete vidjeti i čuti na ovom JabbaTonu. Ovo će mu biti prvi značajniji nastup uz jedno od većih imena na sceni pa se nadamo da će vam se svidjeti te da ćete ga podržati.
www.myspace.com/darkartmagic
www.myspace.com/babybluecreamproductions

plesaonica