IRSKI PLESOVI

None

Sastav Slip osnovan je u Zagrebu, početkom rujna 2004. godine i svira tradicionalnu irsku instrumentalnu muziku. Uz to, sastav rado prihvaća i inovacije u irskoj muzici s time sa one ne izlaze iz konteksta prepoznatljivosti irske tradicionalne muzike. Spomenute inovacije obuhvaćaju i skladanje autorskih kompozicija.

Do sada je sastav Slip održao brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu, a svojom interpretacijom irske i svoje autorske glazbe nastoji kod domaće javnosti razbiti stereotipe o irskoj glazbi kao isključivo vokalnoj. Slip trenutno radi na materijalima za svoj prvi studijski album, te je do sada snimio dva seta instrumentala, od kojih je jedan u potpunosti autorski.

Trenutna postava sastava Slip je:

Ivan Bilić: irska flauta
Nikola Ćeran: violina, viola
Tina Mišković: bodhrán (irski bubanj)
Hrvoje Sudar: akustična gitara
Ivo Turk: whistle (irska frula)

Više o sastavu Slip možete pročitati na [url">http://www.sliptheband.com


Irish Maiden je prva i jedina irska plesna trupa u Hrvatskoj, koja je zbog velikog interesa za irske plesove osnovana početkom 2006. U trupi plešu uglavnom hrvati, a predvodi ju Paul O'Grady iz Dublina.
Glavni cilj trupe Irish Maiden je zabava, uz učenje irskih plesova i upoznavanje novih ljudi. Grupa se sastaje jednom tjedno na tečaju na koji su svi dobrodošli, čak i ako imate dvije lijeve noge! Plešemo i na terenu kad god je to moguće, a ponekad i uz glazbu uživo.
Početnici su uvijek dobrodošli, i mi smo nekad bili na početku (a često još uvijek jesmo).

Pridružite se zabavi, ili kako kažemo na irskom: Ceád Míle Fáilte ili Tisuću nam puta dobrodošli.

Više o radionici irskih plesova možete pročitati na [url">http://www.irskistudio.com


Ulaznice 25 kn, ulaz od 20h, događaj počinje u 21h

plesaonica