K: VUNENY

None


VUNENY (Mostar, BiH)
ROBERT RADAMANT & VISITOR Q (Križevci, HR)



Vuneny

Elektroakustik trio 'Vuneny' nastao je suradnjom muzičara Andrijana Zovke i Nedima Ćišića početkom 2003 godine, kada su na prijedlog Festivala kratkog filma u Mostaru prihvatili ponudu i napravili soundtrack za film Phillipa Garella, "Le Revelateur" (fr, 1968). Andrijan Zovko već 10 godina svira sampler i klavijature u mostarskom elektro-core bendu Handle with Care, a Nedim Ćišić je do tog mometna svirao el.gitaru u intelektual-pop sastavu Mara (pored dugogodišnjeg rada u Alternativnom Institutu, mostarskoj bazi za underground umjetnosti, kao pisac, urednik Kolapsa, Vodiča za urbane spavače, programski urednik kluba A.I., muzički urednik Mostar Intercultural Festivala itd…) Suradnjom na soundtracku shvatili su da kombinacijom elektronike i gitara stvaraju originalan zvuk i nakon završetka projekta odlučili nastaviti svirati pod imenom Electroacustic session. Krajem ljeta 2003 projektu se, kao perkusionista i vokal pridružuje Asmir Šabić (Alternativa Nova, UltraRed Orchestra…) što navedenom muzičkom konceptu daje krajnji muzički rezultat i profesionalnu predanost, i projekt počinje djelovati pod zvaničnim imenom ElektroAkustik trio «Vuneny».

Muzika koju Trio stvara crossover je elektronike sa rock korijenima (obzirom na dugogodišnja iskustva trojice muzičara), sa primjesama dub-a, core-a, etna, drum'n'bass-a, ambijentalnih melodija i eksperimentalnog, konkretnog zvuka, dakle suvremen, orginalan ''pravac'', koji se može prilagoditi svakoj vrsti prostora i publike.

U 4 godine postojanja Vuneny su odsvirali preko 300 koncerata u 17 europskih zemalja, napravili 3 filmska soundtracka, 2 albuma te nekoliko remiksa, multimedijalnih i eksperimentalnih zvučnih projekata, te tako postali jedan od najaktivnijih i najkreativnijih balkanskih kolektiva. Nedavno su izdali drugi po redu album nazvan ‘V2’ što je dodatni rezlog da dođete provjeriti kako to zvuči uživo.

www.vuneny.org
www.moonleerecords.com


Robert Radamant & Visitor Q

Robert Radamant i Visitor Q, koji djeluju i u EGOBOObitsu, svojim se originalnim soundom mogu uvrstiti među maštovitije producente elektronske glazbe. Šizofrena histerija pored meditativnog spokoja, klubska razuzdanost i launge bar atmosfera, i na kraju neizostavan movie sound sa ethno melodijama neke su karakteristika koje odlikuju ovu uistinu eklektičnu glazbu. To je vrludanje po jezeru u koje se izlilo cijele spektre boja. Nastupe Roberta Radamanta i Visitor Q-a možemo opisati kao spretno balansiranje između klasične melodioznosti i disciplinirane buke ispod čega odzvanjaju teški ritmovi upravo stvoreni za tipičnu klubsku atmosferu. Tu ima art corea, drum'n'bassa, big beata, ethnoa, post rock elementa i neizostavnih free form komponenta.

www.egoboobits.net/RobertRadamant
www.egoboobits.net/VisitorQ

Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje oko 22h. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 35kn na ulazu ili u pretprodaji po cijeni od 25kn u KSET-u i net klubu MAMA.

koncert