P: JABBATON

None


ODISSI - live act (Cyberfunk Rec. /UK)
DJ QUEST (Cyberfunk Rec. /UK)

JabbaCrew:
Yesh
Koknee
VJ Somatik



Za slijedeći JabbaTon pripremili smo iznimnu breakbeat poslasticu! Naime ukazala nam se jedinstvena prilika koju jednostavno nismo mogli/smjeli propustiti pa imamo dvostruko gostovanje iz samog vrha UK breaks scene. U goste nam dolaze odlična Odissi (Cyberfunk /London-UK) koja će vam dočarati vlastito umijeće produkcije kroz “live act”, te jedna od većih faca breaksa i vlasnik poznate Cyberfunk etikete DJ Quest (Cyberfunk /London-UK). Ovo izdanje JabbaTona mogli bismo slobodno nazvati “Cyberfunk Special”, a bez imalo pretjerivanja stvarno je specijalno i po imenima najjače do sada. Večer će ponajviše biti obilježena breakbeatom, no sudeći prema Odissi-noj produkciji, sigurno će tu biti primjesa electra i electroclasha.


Odissi je odrasla u Santa Rosa Beach (Florida - SAD) no trenutno živi i djeluje u Londonu. Jedna je od rijetkih žena koje se uspijevaju i više nego uspješno nositi s dominantno muškom populacijom u svijetu elektronske glazbe, te je zaslužila poštovanje odličnim live nastupima te izvrsnom produkcijom. Prvo izdanje je doživjela već sa 18 godina i to ni manje ni više nego za Cyberfunk Recordings, što joj je otvorilo put ka izdanjima na drugim prestižnim breaks etiketama poput Mechanoise, Hardcore Beatz, Lot49, Mile High, Audio Bug. Osim same produkcije, kojoj se potpuno predaje i perfekcionistički joj prilazi, iza sebe ima nastupe širom Amerike, Kanade i Europe. Selidbom u UK ostavila se gramofona i od tada na nastupima izvodi isključivo “live act” uz pomoć laptop-a te klavijature, u kojem predstavlja vlastitu produkciju te suradnje s drugim producentima. Osim kao live performericu te producenticu može je se osloviti i “vokalisticom”. Naime svoj vokal je posudila u produkciji imenima poput Meat Katie, Dylan Rhymes, Metric, Vandal...U njenoj glazbi se osim breakbeata osjeca utjecaj electra, electroclasha i drum’n bassa.
www.myspace.com/odissi
www.odissilive.co.uk


DJ Quest dolazi iz Londona i ime je za koje slobodno možemo reći da je sinonim i jedna od ikona breakbeata. Od početka vlastitog sudjelovanja u glazbi poznat je kao kreator “žešćeg”, klupski orijentiranog stila breaksa, rame uz rame artistima poput The Stanton Warriors, Deekline, Future Funk Squad, Tayo... Karijeru je započeo na Pulse Recordings na kojoj je zaredao niz odličnih izdanja na breaks i garage sceni. Stvari su se počele ubrzano odvijati kada ga je primjetio Deekline u doba 2000.-2001. kada je praktički dominirao scenom svojim odličnim izdanjima. Tada je potpisao za Deeklineove Rat Records te Hardcore Beats na kojima su usljedili još mnogi veliki hitovi. Nakon potpune afirmacije u svijetu breaksa odlučio se osnovati i vlastitu etiketu, Cyberfunk Recordings, jednu od trenutno najznačajnijih breaks etiketa, na kojoj su iznikla i mnoga jaka imena na sceni kao što su Breakfastaz, DJ Mutiny, Odissi te MC Ken Mac. Osim za Cyberfunk nastavio je izdavati i na svim značajnim breaks etiketama kao što su Mechanoise, Botchit and Scarper, Wireframe, Supercharged, Against the Grain... Quest je zasigurno jedno od imena koje nikako ne bi trebalo propustiti čuti jer je svojim “bezbrojnim” izdanjima uvelike obilježio cijelu breakbeat scenu.
www.myspace.com/cyberfunkmusicgroup

www.jabba-crew.com
www.myspace.com/jabbaton

Start: 22:00
Upad: 35kn

plesaonica