K: ĐUROVIĆ / TUDOR + GAGIĆ / SLIPČEVIĆ @ TEATAR &TD - polukružna

None

ĐUROVIĆ / TUDOR - Mnom za alt saksofon i elektroniku
GAGIĆ / SLIPČEVIĆ - Interieur 04

Frano Đurović: Mnom za alt saksofon i elektroniku

Skladba kroz svoja četiri dijela iskušava/propituje/raskrinkava višeslojnost odnosa glazbala i prostora, glazbenika i tehnologije, interpreta i skladatelja... Njezin konačni (no ipak tek privremeni) oblik proizlazi istodobno iz trenutne inspiracije izvođača i postupnog odmicanja od zadanosti (ne/tradicionalnim) zapisom kulminirajući zvukovnim kaleidoskopom koji dijelom opravdava nedokučivo i svakom na interpretaciju prepušteno značenje naziva skladbe - Mnom [uz koji bi možda mogao stajati i produžetak ili paranoidnije od Ja">. Skladba je posvećena Gordanu Tudoru.

FRANO ĐUROVIĆ (Dubrovnik, 1971.) diplomirao je kompoziciju u Zagrebu, a usavršavao se u Mađarskoj i Austriji. Osim orkestralnih, komornih i instrumentalnih skladbi, autor je i velikog broja elektroničkih i elektroakustičkih djela, instalacija i multimedijalnih projekata u kojima uspješno kombinira glazbu s raznim formama vizualnih umjetnosti.
Radio je elektroniku i režiju zvuka za balet Tramvaj zvan čežnja M. Tarbuka, autor je orkestracije i aranžmana za glazbu Tamare Obrovac (Što je muškarac bez brkova, Hribar), te autor glazbe za višestruko nagrađivanu predstavu Ana Karenjina ZKM-a. Skladbe su mu izvodili istaknuti ansambli i instrumentalisti među kojima i Friedrich Gauwerky. Osvojio je niz nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, a skladbe su mu se izvodile u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Danskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Rusiji i Sloveniji. Redoviti je član Hrvatskog društva skladatelja, a od 2004. godine asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
GORDAN TUDOR (Split, 1982.) jedan je od najtalentiranijih mladih glazbenika u Hrvatskoj, a nastupima u inozemstvu zadobio je niz pohvala publike i kritike. Školovanje je započeo u Splitu, diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a poslijediplomski studij završio je na konzervatoriju u Amsterdamu. Tijekom školovanja je osvojio niz zavidnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, te se usavršavao na seminarima i majstorskim tečajevima kod najistaknutijih saksofonista današnjice, kao što su Claude Delangle, Eugene Rousseau i Jean-Yves Fourmeau. Svira u grupi Leut Magnetic, aranžira, sklada, a posebno se zanima za elektroničku i elektroakustičku glazbu.

Bojan Gagić / Ivan Slipčević: Interieur .04
audio/video live set

Interieur 04 dokument je zvukova gradova (New York, Boston, Sao Paulo, Novosibirsk, Prag, Warszawa...) koji se postepeno pretvara u elektronske audio/video emotivne zapise vezane uz određenu prostor/vrijeme situaciju. Dokumentarni kontekst zapisa podloga je za mogućnost aktivnog sjećanja. Na neki način ready-made diary u kojem se gdje i kada činjenica nadopunje sa kako činjenicom unutarnjeg doživljaja. Interieur 01-03 izvedeni u Moebius Gallery (Boston), Booksi (Zagreb), Villa Serena (Bologna).
Bojan Gagić i Ivan Slipčević bave se raznim glupostima već duži niz godina.

Početak u 22 sata, upad BESPLATAN.

koncert