K: AIDS WOLF + HESUS ATTOR

None

AIDS WOLF (Montreal / Canada)
HESUS ATTOR (Rijeka / Hrvatska)

Eksperimentalni noise rock bend AIDS Wolf dolazi iz Montreala i postoji nešto više o 2 godine. Nakon čestih nastupa i turneja po Canadi, 2006. izdaju svoj prvi dugosvirajući album „The Lovvers LP“ (Lovepump United) čije prošireno izdanje na ploči izlazi za Skin Graft Records. Početkom 2006. odradili su i svoju prvu europsku turneju. Prijateljstva sa montrealskim bendovima The Unicorns i Wolf Parade dosta su im pomogla na početku karijere, a bubnjar benda Wolf Parade Arlen Thompson intenzivno je sudjelovao i u snimanju njihovog albuma. Nihova glazba je puna energije, kaotična i dinamična, ali ujedno i usmjerena. Pretvaraju totalni kaos u nešto energično što Vas uzbuđuje i uvodi Vas u njihovu slobodu, što pokazuje i njihova izjava vezana uz prvo izdanje: „Freedom Summer is being on the road. It's being part of nature, snuggling with wild animals and howling, naked, in the woods. It's the AIDS Wolf way of life: live pure, live hard, play music accordingly“. Dvoje članova benda (Chloe Lum i Yannick Desranleau) osim glazbom bave se i dizajnom za bend koji je također privukao dosta pažnje. Njihova se kreativnost bazira na slušanju surove noise glazbe kako bi pročistili misli, nakon čega crtaju slike koje im se javljaju u glavi. Kako to sve skupa izgleda i zvuči provjerite na www.myspace.com/aidswolf. Domaće snage braniti će eksperimentalni metal bend Hesus Attor koji je počeo kao instrumentalni trio i eksperimentirao sa različitim glazbenim pravcima: metal, etno, progresiva... Od kraja 2005. bend nastupa sa vokalom i njihova je glazba postala još kompleksnija, bend je počeo istraživati razne žanrove, od ambijentalne muzike, preko opere i španjolskih narodnih pjesama, bluesa, swinga i elektronike, cijelo vrijeme sa očitim utjecajem metala, pritome koristeći vokal ravnopravno kao i ostale instrumente. Bend danas zvuči interesantno i žestoko, a njihova kombinacija starih i novih pjesama publiku ostavlja iznenađenom i zadovoljnom. Posjetite www.myspace.com/hesusattor.

We are AIDS Wolf. We are a noisy and discordant punk band from Montreal with improv tendencies. We have no shame.“ AIDS Wolf

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti u CD shopu Dancing Bear i KSET-u. Na ulazu će koštati 45kn. Isti se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 sat.

koncert