P: CYLOB + DMX KREW + QWERTY [7. NO Jazz Festival]

None

DMX KREW (REPHLEX, BREAKIN' // London / UK) - mpc live set
CYLOB (REPHLEX, BREAKIN' // London / UK) - dj set
QWERTY (ROTTENROW, PHTHALO // Rijeka / Hrvatska) - dj set

DMX Krew
/ www.dmxkrew.com / www.myspace.com/edmx

Iza imena DMX Krew skriva se electro producent Ed Upton iz Londona. U posljednjih 10-ak godina Ed izdaje preko 50 izdanja na labelovima poput Aphex Twinovog Rephlexa, Ghostly/Spectral, Gigolo, Ersatz Audio, White Leather/Turbo (kanadska etiketa koju vodi Tiga), te na Frankie Bonesovom Sonic Grooveu itd. Njegov vrlo širok glazbeni spektar proteže se od old skool electra i synthpop-romanticizma 80-ih, Miami bassa s Maggotron-style rap vokalima do Brooklyn hip-housea, disca i techna. Ed vodi i label Breakin' Records gdje izdaju: Bass Junkie, Mandroid, Kitbuilders, G.D. Luxxe, Ceephax Acid Crew i drugi. Za Breakin' objavljuje i mnoštvo vlastitih uradaka: nekoliko electro-bass 12"-eva i album kao Computer Rockers; čak 10 singlova kao EDMX od kojih je većina izašla unutar Detroit-ghetto-tech projekta "MPC Trax". Remiksirao je izvođače poput Artist Unknown, LeCar, Adult, Gentle People i mnoge druge. Vrhunac DMX-ove producentske karijere njegov je prošlogodišnji projekt 'Collapse of the wave function': pažljivo strukturirani analogni eksperimentalni zvuci, ponekad gotovo ambientalne skladbe, ali s uvijek s naglašenim grooveom te s kratkim izletima u dub-step i grime. Već je nastupao u KSET-u, ali ovaj put Ed vam je pripremio posebnu poslasticu: svoj oldskool MPC1000 LIVE set!

Cylob / www.cylob.com / www.myspace.com/cylob

Chris Jeffs aka Cylob je od 1993.god. zaredao 20-ak izdanja za Aphex Twinov label Rephlex. Pritom nas je vodio kroz područja surovog industrial techna, preko acida i electro-funka pa sve do chill-out ambienta i abstraktnog minimalizma. Glazbu počinje izdavati pod pseudonimom Kinesthesia, te nakon vrhunca s albumom 'Empathy Box' kojeg su remiksirali Autechre, Aphex Twin i Mu-Ziq mijenja ime u Cylob. Tvorac je rave underground himni 'Cut the midrange drop the bass', 'Rewind!' i 'Living in the 1980s' koje ste zasigurno čuli na radiu ili u nekom od zagrebačkih klubova. Sudjeluje u projektu Cylobotnia sa Aleksi Peralom aka Ovuca, čije se ime krije iza ambient techno serijala Astrobotnia. Cylob je kolaborirao i sa Tom Jenkinson-om aka Sqarepusher te remiksirao Mike Flowers Pops, Bochum Welt, Soulwax, Cristian Vogela i druge. Chris stvara i svoj vlastiti software za glazbu što čini njegov zvuk vrlo orginalnim i prepoznatljivim ali uvijek sa dozom onog "special Rephlex feeling"-a. Ovo je takođjer njegov drugi nastup u KSET-u, ali ovaj put umjesto live nastupa počastit će vas DJ setom koji će ciljati na vaš um jednako kao i na vaše noge.

Qwerty / prikljucak.mi2.hr / www.myspace.com/qwerther

Qwerty je Miro Merlak, autor iz Rijeke koji trenutno živi u Londonu. Od kasnih 90-ih izdao je nekoliko albuma; za Lucky Kitchen (New York), Phthalo (LA), Piehead Records (Toronto) i zagrebački Egoboo.Bits. Nakon kraće pauze, ove godine objavljuje novi single 'Concrete Acid' za electro label Rottenrow iz Glasgowa. Čim je izašao 'Concrete Acid' je vrlo dobro prihvaćen: za rujan ušao je među top 20 electro bestsellera na Boomkatu i top 10 preporuka u Warpmartu, te je puštan i na popularnoj emisiji Breezeblock (BBC Radio 1). Qwertyevi DJ mixevi puštani su i na radio emisijama u vise od 20 zemalja diljem svijeta, a valja izdvojiti emisiju Solid Steel (Cold Cut/Ninja Tune). U Zagrebu ste ga, osim nebrojeno mnogo puta u KSET-u, mogli čuti na Breakalicious večerima, po Londonu na Poke/Rephlex rave-ovima, a u Rijeci najčešće na emisiji Priključak (Radio Ri) koju vodi zajedno s bratom Robertom.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn možete kupiti u CD shopu Dancing Bear i KSET-u. Na ulazu će koštati 60kn. Isti se otvara u 22 sata.

Koncert je realiziran kroz suradnju KSET-a i Muzičkog Salona Kulture Promjene SC-a.

Nakon koncerta očekuje Vas završni tulum NO Jazz festivala u Kafiću &TD-a.

plesaonica