K: GORIBOR

None

GORIBOR (Bor / Srbija)

Bend koji postoji već 15 godina povećanu pažnju javnosti dobio je nakon izlaska njihova dva posljednja albuma „Ono Što Te Ne Ubije, To Te Osakati“ (2003) i „Hoću Kući“ (2005). Bend je do sada izdao ukupno 5 albuma, sve za izdavačku kuću „Slušaj Najglasnije“ Zdenka Franjića. Trenutnu postavu benda čine Aleksandar Stojković (vokal), Predrag Marković (gitara), Željko Ljubić (gitara) i Milan Stošić (ostalo). Dvije gitare, vokal i laptop (ritam sekcija) stvaraju muziku koju su novinari opisali kao trip-hop-blues. Dolaze iz Bora i iako dugo vremena nisu bili svirački aktivni nakon ovogodišnjeg odličnog nastupa na Art & Music Fesivalu u Puli situacija im je krenula nabolje. Ono po ćemu će Goribor zasigurno postati zasluženo prepoznatljiv su odlični depresivni tekstovi njihovog pjevača Aleksandra Stojkovića koji je svoje stihove izdao i u zbirci pjesama nazvanoj "Svet Je Moj Ali Ima Vremena". Trenutno su u pregovorima sa jednom izdavačkom kućom iz Zagreba za njihov 6. po redu album. Kratku priču o njima i neke recenzije koje su do sada objavljene, kao i razne druge zanimljivosti možete pronaći na www.goribor.co.sr. Prije koncerta zabavljat će vas gost Goribora, Zdenko Franjić z njegovim "slušaj
najglasnije!
" štandom sa digitalnima pločama.

Goribor su se najbliže primakli sentimentu Joy Divisiona, a da uopće ne oponašaju legendarnu manchestersku četvorku, a Massive Attack i Tricky spram borskog trija zvuče smiješno i patuljasto. Aleksandar Stojković je jedan od najboljih, najartikuliranijih i najprofinjenijih pjesnika koje sam ikad čuo u rocku. Njegove iznimno inteligentne, oštroumne i intenzivnim osjećajima nabijene opservacije emotivnih stanja (s iskustvom čovjeka koji se nije libio raznih opijata), ali i perverznih „odlika“ bliže i daljnje okoline često su briljantne (kao i njegova zbirka pjesama „Svet je moj, ali ima vremena“).“ Aleksandar Dragaš (Jutarnji List)

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25kn možete kupiti u Dancing Bear-u i KSET-u. Na ulazu će koštati 35kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert