K: SONIC BOOM SIX + REDSKADRILA

None

SONIC BOOM SIX (Manchester / UK)
REDSKADRILA (Zagreb / Hrvatska)

Ovaj bend trebao je u KSET-u zasvirati u svibnju, ali tada su zbog zdravstvenih razloga prekinuli turneju. Ovaj puta dolaze sigurno i jako nam je drago što još jedan odličan bend po prvi puta dolazi u Zagreb. SonicBoomSix su nastali na tradiciji britanskih punk bendova kao što su The Specials, The Clash i King Prawn, danas kombiniraju suvremene britanske underground ritmove, a karakteriziraju ih odlični i žestoki live nastupi. Za sebe kažu da zvuče kao Molotovljev koktel ragge, hip-hopa, jungle-a, dub-a i reggae-a provučenih kroz žestoku hardcore ska/punk/rock mješavinu. Neki od mnogih utjecaja koje spominju su ADF, The Clash, At The Drive In, Sublime, The Slackers, King Prawn, Fugazi, RATM i još mnogi drugi. U zadnje tri godine SB6 su izdali 3 EP-a, i nastupali diljem Europe sa bendovima kao što su The Suicide Machines, Catch 22, Leftover Crack... U kolovozu 2005. Moon Ska Europe izdaje „Sounds To Consume: Champion Edition“, odličan album koji je obuhvatio kompletan rad grupe do tada. „Notting Hill Carnival on a punk CD“, „Ms Dynamite fronting the Clash“ i „Dizzee Rascal crossed with the Mighty Mighty Bosstones“, neki su od načina na koji su kritičari opisali rad grupe, a mi bi dodali da nam zvuče kao King Prawn sa odličnim ženskim vokalom. 10. lipnja izašao im je i dugoočekivani album "The Ruff Guide to Genre-Terrorism" koji će promovirati na ovom koncertu. Za dodatne informacije pogledajte www.myspace.com/sonicboomsix. U funciji predgrupe ovoga će puta nastupiti mladi zagrebački bend Redskadrila kojima će ovo biti prvi javni nastup. Sedmeročlani bend svira beskompromisni crveni combat oi! ska pod inspiracijom bendova Banda Bassoti, Boikot te drugih španjolskih i talijanskih ska-punk bendova.

SONIC BOOM SIX step onstage to an adoring crowd that sings, raps and shouts along to every single word, they've come so far in a year that it's quite scary to think where they could be in 2006. They're just insanely good live, and trying to break their performance down is like trying to mathematically explain music; it doesn't convey half the excitement and adrenaline of an SB6 gig“. Punktastic.com

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25kn možete kupiti u Dancing Bear-u i KSET-u. Na ulazu će koštati 35kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert