P: JABBATON – JABBA STREET JAM 2006. after party

None

I ove godine, kao i prošle biti će održan i službeni after party Jabba STREET JAM 2006. u KSET-u s okusom UK hip-hopa, garage/grime-a i naravno breakbeata.

DJ Mutiny (Funkatech, Sub Frequency Funk / UK)
MC Edge2Narst (UK)
Residents:
Yesh
Chatko
Koknee
Nesho

Kao londonski teenager opsjednut hip-hopom, starim soulom, jugleom i svojim gitarama, DJ Mutiny (Carlos) ušao je u svijet glazbene produkcije preko prijatelja na faxu koji je imao vrlo star i jednostavan PC studio. Trenutačno opčinjen, odjednom se našao u svijetu beatova, ostajući za računalom budan do sitnih sati. Nakon studija, uz plaćeni posao, Carlos je uspio sakupiti nešto novca za kupnju Akai S3000xl-a. Počeo je sastavljati mali studio koji se sastojao od samplera, Yamaha digitalnog mixera, Proteus 2000 modulatora zvuka, te kasnije i Novation Supernove “maznute” Deekline-u, te nekih kompresora. Počevši producirati drum’n bass, prešao je u breakbeat nakon kratkog bavljenja tamnijom, ekperimentalnom stranom garage-a (njegovo najranije izdanje ‘Combat’, iz 1999., bila je eksperimentalna mješavina electra, junglea i garage-a, ubojitog groovea). U međuvremenu, breakbeat scena se potvrđivala imenima poput Freq Nasty-a i Chris Carter-a koji su izbacivali nevjerojatna izdanja. Ljudi poput Deekline-a počeli su dovoditi breakse do ušiju slušatelja piratskih radio stanica, otvarajući jedan potpuno novi glazbeni prostor. Prvo Mutiny-evo breakbeat izdanje bilo je Latin Break (Dig the Funk EP), na Deekline-ovoj etiketi SubFunk, početkom 2001. Ubrzo poslije toga, Carlos se povezao sa glazbenim istomišljenikom, zapadno londonskim producentom DJ Quest-om. Radeći zajedno na Cyberfunk i Funkatech etiketama, izdali su mnoge odlične stvari s istaknutim bass linijama, kao što su Mutiny-eve „Soul Deception“ i „4-Play“, Quest-ove „Electric Love“ i „Fuct Beat“, te L-Jay-eva „Nu Wayz“. Mutiny danas uz Cubit-a i Incyte-a vodi etiketu Funkatech Recordings, koja nastavlja ulogu pionira na breakbeat sceni uz potporu većine velikih breaks imena. Ekipa iz Funkatecha je nedavno pokrenula i novu etiketu naziva Sub Frequency Funk, da bi promovirala nešto laganiju, “soulful” stranu breaksa. Prvi dubplate-ovi su vrćeni od strane imena kao što su The Freestylers, Tayo, Aquasky, Skool of Thought, DJ Quest, The Breakfastaz, Ed209, Deep Impact i drugih. Istovremeno, Mutiny je bio zauzet produkcijom i remixiranjem na nekim drugim uglednim breaks etiketama uključujući Supercharged, Hardcore Beats, Against the Grain, Lot49, Cyberfunk, Sound of Habib, Mechanoise i Wireframe. Nastupao je po cijeloj Engleskoj, kao i po Europi, Americi te Australiji i Novom Zelandu. Posjetite www.funkatech.com.
Edge aka Jonny5 rođen je 1985. i dolazi iz dubina južnog Londona. Počeo je kao underground garage MC, nastupajući po rave-ovima i piratskim radio stanicama. Stvari su se pokrenule tek kad je flow približio sporijem rap tempu. Tako je s promjenom brzine do izražaja došla jasnoća njegove zamršene igre riječima. Počeo je rap-ati za svakog tko je htio slušati, no osoba koja je prva otkrila njegov talent bio je MC Ivory (Rat Records). Edge je imao flow, ali ne i producenta. Ivory ga je ubrzo upoznao sa Jason Air-om (producentom Stevie Hyper D-a), s kojim ulazi u studio i gorljivo producira stvar za stvar uz novo ime – Edge2Narst, skraćeno od Natural Artist Rebel Spitting Truth. Sa 17 bio je na studiju grafičkog dizajna. Jednog ljeta je naletio na čovjeka imena Sean Graham koji ga je uveo u projekt za mlade naziva „Spiders & Cliches“. Nastavio je dolaziti ponajviše fasciniran rap predavačem Short Man-om, koji ga je polako približavao poeziji. Tamo je upoznao još jednog mladog južno-londonskog MC-a azijskog podrijetla, Little Man-a, s kojim je djelio simpatije prema pokojnom Tupac Shakuru. Nije prošlo mnogo vremena dok su osnovali tzv. poetry tag team: Little Man & Edge. Ubrzo je počeo nastupati po klubovima širom Londona, uključujući Brixton Academy, Hackney Empire, Coronet, te je osvojio i nagradu Word4Word poetry slam 2005. Također se pojavljivao na GMTV, radio stanicama poput BBC Radio 4 i mixtape-ovima uz imena kao što su Skinny Man, Klashnekoff i Lethal B… Trenutno radi na svom debitantskom EP-u, te je uz to u suradnji s Little Man-om napisao i objavio zbirku pjesama naziva „Don’t Judge a Book By It’s Cover“. Posjetite www.edge2narst.com i www.myspace.com/edgetwonarst. Više o svemu na www.jabba-crew.com.

Početak u 21 sat, kraj u 03, upad 30kn.