Natječaj tvrtke Agrokor za studentske projekte

Agrokor d.d. u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva te Savezom studenata FER-a i ove je godine otvorio natječaj za inovativne studentske radove!
Pripremili smo nekoliko izazova iz poslovanja Agrokor koncerna koji traže tehnološko rješenje i jedan otvoreni izazov koji vas poziva na kreaciju neke inovativne korisničke usluge uz slobodan izbor tehnologije!

Do 01.07.2013. potrebno je, za prvi krug, prijaviti ideju i konceptualni opis rješenja na http://www.ssfer.hr/agrokor_natjecaj/prijava/.

Timovi čije ideje budu odabrane za drugi krug, dobit će od strane Agrokorovih stručnjaka detaljniju uputu za daljnju razradu svojih ideja.
Predaja finalnog rješenja je 02.10.2013.

NAGRADE

Svi timovi koji prođu u drugi krug imat će priliku sudjelovati u dvodnenom stručnom obilasku Agrokorovih proizvodnih pogona u Baranji.

Tri najbolja rada osvajaju novčane nagrade:

1. 20 000 kn

2. 10 000 kn

3. 5 000 kn

Sve informacije možete pronaći na: http://www.ssfer.hr/agrokor_natjecaj/

Pitanja su dobrodošla na fer-pitanja@agrokor.hr

Anti-Flag ~ Punk Rock Holiday Promo

Dirty Old Booking, KSET i Punk Rock Holiday s ponosom predstavljaju...

    Napokon... od osnutka 1988., preko reinkarnacije 1993., nakon dvadeset godina čekanja, Anti-Flag stiže u Zagreb. Za vremena kad su svi klinci vozili skate, kad je grad bio pun irokeza, kad se u klubovima mosh pit širio od pozornice do izlaza iz kluba. Za vremena kad na koncertima nismo bili kazališna publika. Budite s nama 01.07. na ovoj trostrukoj proslavi. Jer slavimo 20 godina Anti-Flaga, slavimo vrijeme kad je punk bio mlad, a slavimo i činjenicu da će Anti-Flag biti prvi bend koji neće trebati ATA Carnet za ulazak u Republiku Hrvatsku.

Dvadeset godina borbe protiv rata, imperijalizma, klasne podjele i kršenja ljudskih prava, prije svega protiv zastava, Anti-Flag obilježava turnejom u sklopu koje dolaze i u našu malu metropolu. Nakon prva tri albuma koja je ovaj bend iz Pittsburgha snimio prema DIY načelima za vlastiti A-F label, sljede izdanja za Fat Mikeov (NOFX) legendarni Fat Wreck Chords. Time kreće i širenje popularnosti ovog benda koji je odlučio napasti fašizam koji se uvukao pod kožu američke hardcore scene. Bend je okarakteriziran kao antiamerički i cenzuriran od strane glazbene industrije jer je nakon pada blizanaca izbacio pjesmu “911 for peace”. Njihov odgovor bio je napad na Bushovu administraciju i rata protiv terorizma. Nakon kratkog izleta na major labelu RCA koji je bio prvi koji im je ponudio potpunu kontrolu nad albumima, vratili su se u independent vode izdajući posljednja dva albuma za SideOneDummy.

    Na stranu glazba, Anti-Flag je oduvijek bio aktivistički nastrojen bend. Osim što su pokrenuli nekoliko vlastitih inicijativa, dali su podršku i drugim političkim organizacijama poput PETE, Amnesty International, Greenpeacea, a svirali su i tokom Occupy Wall Streeta. Time su napravili i puno više od pukog snimanja antiparola preko punk glazbe.

    Osim što je prvi koncert Anti-Flaga u Zagrebu, ovaj događaj je i predstavljanje sigurno najboljeg punk festivala u regiji, Punk Rock Holidaya u Tolminu na kojem će osim AF nastupiti Millencolin, Propagandhi, Suicidal Tendencies, H20, The Casualties, The Aggrolites i velik broj drugih imena koje se svakako isplati poslušati.

    Ako kupite festivalsku ulaznicu za Punk Rock Holiday u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), dobit ćete kartu za Anti-Flag na poklon. Inače karte za koncert Anti-Flaga možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od 75 kn u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na ulazu će karta koštati 90 kn. Ulaz se otvara u 20h.

    Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)

koncert, punk