Vijesti

Zvukovi KSET-a zauvijek zabilježeni: album "Pozdrav Kotlovnici" dostupan na svim streaming platformama

Iako je kotlovnica prestala grijati, pogon KSET-a nije stao. Iz Unske 3 stiže live album “Pozdrav Kotlovnici”.

Prije pola godine KSET se pozdravio od svog dosadašnjeg prostora - ovo kultno mjesto zatvorili su ciklusom koncerata "Pozdrav Kotlovnici". Bila je to svojevrsna zahvala svima; posjetiteljima, glazbenicima, volonterima, suradnicima, sponzorima i svima koji su kroz 47 godina postojanja podržavali KSET, posjećivali ga i doprinosili mu na raznorazne načine.

Album je dostupan na svim streaming platformama, a okuplja osam izvođača koji odražavaju jedinstveni koncertni duh KSET-a. Materijal je snimljen na istoimenom oproštajnom ciklusu koncerata održanom od 29. kolovoza do 2. rujna 2023. godine.

U emotivnom tjednu za sve - bivše i sadašnje KSET-ovce, glazbenike i publiku, od prostora koji je mnogima bio 'drugi dom' oprostili su se IDEM, Svemirko, Čuvarkuća, Igralom, ###, Niko Potočnjak, Biciklić i Mašinko.

Za miks su zaslužni Glazbena sekcija KSET-a, Dominik Kisić, Anja Tkalec i Niko Potočnjak, a za master Dominik Kisić. Vizualni identitet potpisuje Ivana Štuka.

"Pozdrav Kotlovnici" popis pjesama:

IDEM: Nikad ne ne idem van

Svemirko: Zauvijek zen

Čuvarkuća: Već danima

Igralom: Zlato

###: Pretvorivši se u ogradu, prošao sam kroz ogradu

Niko Potočnjak: Live I

Biciklić: Konj

Mašinko: 041

opširnije ...

Dnevni program

Dan otvorenih vrata KSET-a na FER-u!
Petak, 19. travnja

U petak, 19. 4. otvaramo vrata novim članovima i pozivamo studente svih fakulteta na cjelodnevno druženje!

Ako za vrijeme studiranja želiš steći praktična iskustva i nove prijatelje kroz brojna druženja, dođi 19. travnja od 10 do 16 sati u aulu FER-a i iz prve ruke saznaj sve o aktivnostima kluba i naših sekcija i pridruži nam se!

KSET trenutno broji deset sekcija, a to su Biciklistička sekcija, Disco sekcija, Dramska sekcija, Fotografska sekcija, Glazbena sekcija, Media sekcija, Planinarska sekcija, Računarska sekcija, Tehnička sekcija i Videosekcija!

Biciklistička sekcija je skupina entuzijasta koja s ljubavlju istražuje svijet na dva kotača, posvećena organizaciji radionica za popravak bicikala i druženjima, a osobito su vješti u kuhanju odličnog graha!

Disco sekciju čine strastveni ljubitelji glazbe koji žive i dišu za glazbu. S njima ćeš istražiti svijet mikseta, gramofona, kontrolera i ostale opreme koja omogućuje puštanje nevjerojatne glazbe koju čuješ na našim partijima!

Dramska sekcija organizira predstave, provodi intenzivne dramske vježbe, radi na kreativnoj kostimografiji i scenografiji. Njihovo umijeće možeš doživjeti u petak, a možda čak i naučiti pokoji glumački trik!

Fotografska sekcija privlači zaljubljenike u digitalnu i analognu fotografiju te redovito organiziraju radionice i izložbe. S njima ćeš dobiti priliku dublje istražiti svijet fotografije te bolje razumjeti opremu koju koriste.

Glazbena sekcija igra ključnu ulogu u studijskoj produkciji i tehničkoj realizaciji naših koncerata. Svakako svrati do njih te otkrij sve tajne visokokvalitetnog zvuka i osvjetljenja!

Media sekcija je skup maštovitih članova koji svoje umjetničke vještine bruse upravo u KSET-u. Sve što vidiš na internetskim stranicama, društvenim mrežama, plakatima i drugim promotivnim materijalima, njihovo je maslo.

Planinarska sekcija svoje vrijeme provodi uglavnom u prirodi, na planinama, više nego u KSET-u. Svrati kod njih i poslušaj najzanimljivije priče i doživljaje s njihovih izleta!

Računarska sekcija održava i unapređuje računalnu infrastrukturu kluba te će ti rado odgovoriti na sva pitanja, bilo da se radi o Linux sustavima ili izradi web stranica.

Tehnička sekcija odgovorna je za održavanje i servisiranje sve opreme i inventara u KSET-u. Posjeti njihov štand i saznaj više o njihovim vještinama popravaka, lemljenja, rezbarenja, lijepljenja pa čak i lomljenja!

Videosekcija okuplja entuzijaste za filmove, snimatelje, redatelje, scenariste i kritičare. S njima možeš otkriti tajne rada s kamerama, upoznati proces montaže i uvijek započeti zanimljiv razgovor o svojem omiljenom filmu!

Za sve što te zanima o KSET-u i kako postati član, svrati do nas na FER-u ili jednostavno nam se javi putem e-maila na uclani.se@kset.org.

opširnije ...

Večernji program

Dance Again.. - KSET u mačku
Petak, 3. svibnja

Disco sekcija KSET-a se u subotu 3.5. vraća u Crni mačak te sa sobom donosi pregršt dobrih vibri i raznolikih ritmova. Na dva flora pronaći će se ponešto za svakoga, a zajedno ponovno plešemo od 20:00 do 2:00.

Dance Again.. istovremeno donosi selekciju eklektičnih elektronskih zvukova, kao i mnoštvo popularnijih alternativa te priliku da se izgubiš u plesu.

U prizemlju ćeš moći čuti Drum and Bass, Progressive i Electro House, Halfstep te Jungle, a ovog puta smo pripremili i posebnu poslasticu - VJ nastupe koji će genijalnim vizualima dodatno začiniti electro stage.

U podrumu plešemo na popularnije hitove, gdje su Daft Punk, Fred Again.., Gorillaz, MGMT, The Chemical Brothers i Vojko V samo neka od imena koja možeš očekivati.

Ulaz je besplatan. Vidimo se 3.5. u Mesničkoj 12!

Dizajn: Sanja Junaković

opširnije ...